Ton Lebbink : Luchtkastelen

(This one will go in Dutch, sorry strangers)
Een paar weken geleden zorgde het topic ‘Voetbalknie�n‘ voor verheugde reacties. De oplettende lezer wist dus ook al dat het volledige album van Ton Lebbink (na wat bemiddeling van reaguurder Bev) waar dit obscure juweeltje op terug te vinden is, zou worden gepost op Och.
Het duurde even, maar hier is het dan eindelijk:
Ton Lebbink : Luchtkastelen

Meer info over Ton Lebbink vind je oa hier, hier en hier.
Het lijkt er overigens op dat Lebbink (=Knibbel) zelf ooit een blogje is gestart, dat alweer een vroege dood is gestorven.

Finally:
Hartelijke gr00ten en grote dank is Och verschuldigd aan vinylrestaurateur Max Delissen, zonder wie dit topic niet tot stand zou kunnen zijn gekomen!

Hoes van Luchtkastelen: Van voor naar achteren.

  17 thoughts on “Ton Lebbink : Luchtkastelen

  1. Tracklist:
   01 – Voetbalknieën
   02 – Hausfraulein
   03 – Luchtkastelen
   04 – Geen Mening – Ja/Nee
   05 – Jugendzeit
   06 – Fietsen op het Mittelmeer
   07 – Donker is de Kalverstraat
   08 – Vol Gas
   09 – Kom bij de Machine

  2. Kunnen we nu een zoektocht beginnen naar ‘Hongerwinter’, de 2e elpee?
   Want ik heb nog flashbacks als
   -lidwoorden,
   -lalala lidwoorden,
   -lalala lidwoorden,
   -lalala wie wordt er lid
   en een vriend herinnert zich iets als
   -geschiedvervalsing is alleen geschiedvervalsing als ze het merken, moppert Rob Keizer na een greep in het denkpoederdoosje

  3. Goodie!! Je mag weer zoeken! :-D

   Ik ga er ook naar op zoek Bev. In ieder geval heerst deze plaat alvast zeer. En complimenten aan Max Delissen voor de superbe kwaliteit van de mp3’s!

  4. kant B wil niet branden op CD… als ik het kreng omdraai geeft hij constant error.. hmm raar dat nieuwerwetse spul..

  5. Beste Mensen,

   Ik heb een hele tijd geleden, puur voor eigen gebruik, mijn langspeelplaat van Hongerwinter overgezet naar CD. Daar ben ik drie maanden mee bezig geweest, aangezien ik alle tikjes van de langspeelplaat op sample-nivo uit de opname heb zitten poetsen.

   Via via kwam ik wat later in contact met één van de bloggers hier, die mij overhaalde om een mp3 bestand ter download op dit blog aan te bieden. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik destijds al twijfelde bij het beschikbaar stellen van mp3 bestanden voor download, omdat het mij (zelf muzikant zijnde) toch niet helemaal lekker zat in verband met de rechten van de opname.

   Ik was echter ijdel genoeg om in ruil voor een persoonlijke vermelding toch akkoord te gaan. En vervolgens gebeurde er…NIETS. Geen enkele reactie. Ik ben er van overtuigd dat de file meerdere keren is gedownload, dankjewel, en nu oprotten kerel…

   Na een tijdje besloot de beheerder van deze blog de mp3 bestanden te verwijderen, en sindsdien krijg ik tot mijn stomme verbazing wél regelmatig mailtjes, alleen zijn het dan verzoeken of ik Hongerwinter voor mensen op CD wil branden.

   Een dringende oproep aan de beheerder(s) van dit blog om de “bedank hem hier” link te verwijderen werd met ijzig stilzwijgen beloond. Met andere woorden, er gebeurde van de Ochblog kant helemaal geen fluit.

   En daarom zeg ik het hier maar, in mijn eerste en enige reactie op dit blog (die waarschijnlijk na een dag alweer verwijderd zal worden omdat ik lelijke dingen zeg over de beheerders): Ik brand voor niemand Hongerwinter meer op CD. Klop maar bij Ton Lebbink zelf een, of bij de platenmaatschappij (Blessure Records, later onderdeel van Ariola, zal nu wel diep onder Sony/BMG vallen), of koop hem bij http://www.fonos.nl. Want die pretenderen tenminste dat de oorspronkelijke rechthebbende er nog iets voor krijgt…

   Ik hoop op begrip, hoewel ik van de kant van dit blog weinig meer durf te verwachten…

   Vriendelijke groeten,
   Max Delissen

  6. Wellicht had Max Delissen het verkeerde, niet meer werkende, mailadres van onze Maks gebruikt?
   Maar om dan zo te gaan huilen…
   Probeer dan eerst eens een andere editor meneer Delissen!

   En wij editten alleen positieve reacties weg.

  Comments are closed.