RIP Eddy Wally: Een wereldster, maar zo gewoon gebleven

Op 12 juli 1932 wordt hij in Zelzate geboren. Niemand had op dit moment kunnen voorspellen dat er een charmezanger, een wereldster geboren werd…
Maar nu is Eddy echt dood!

Onvoorstelbaar!

Dat schreef 0chblog aan de vooravond van Eddy’s 75ste verjaardag, op 27 mei 2009. De toekomst zag er zonnig uit voor deze Belgische gigant. Hoe anders staat de BV’er nu voor… Een in- en intrieste update over The Voice of Europe, Eddy Wally.

In 2011 krijgt de geliefde charmezanger een hersenbloeding. Daar kalefatert hij dankzij zijn ongekende doorzettingsvermogen, zijn drive en zijn spirit verrassenderwijs goed van op. Anderhalf jaar later volgt een nieuwe klap. Zijn geliefde Mariette, zijn steun, toeverlaat en toegewijde echtgenote overlijdt op 6 oktober 2012. Intussen rommelt het dat het een lieve lust heeft in zijn familie. Zijn dochter Marina en zijn manager Hugo Colpaert lijken een vuil spel te spelen en ook nog onder één en hetzelfde hoedje!

Het Eddy Wally Museum
Na 2012 vliegt de charmezanger het ziekenhuis in en weer uit, terwijl heel België, heel Europa, haar adem inhoudt. Het lijkt allemaal toch weer goed te komen als de rust weerkeert voor de beroemdste en succesrijkste Vlaamse schlagerzanger. Op 8 september 2014 zal zelfs eindelijk het Eddy Wally Museum geopend worden, in Zelzate notabene. Helaas is dan nog niet bekend dat Eddy de opening niet zal halen. Tot het verdriet van België, van Europa, van de wereld, overlijdt Eddy Wally, charmezanger, the Voice of Europe, op 82-jarige leeftijd, net voor de opening van het museum. Het zal de populariteit van het museum niet schenden. Sterker, de verwachting is dat Eddy Wally Museum te Zelzate zal uitgroeien tot het bedevaartsoord voor alle mensen die van Eddy Wally hielden.

Keren wij terug naar de post van 2009, toen het nog allemaal koek en zopie was met Eddy. Ochblog houdt van Eddy! En Eddy houdt van Ochblog!

Maar wat is nou de grote kracht van charmezanger Eddy Wally? Hoe krijgt hij het voor elkaar om al bijna vijftig jaar aan de top te blijven? Wie kan dat beter vertellen dan Eddy Wally zelf? Onvoorstelbaar!

Eddy blijft bij de tijd
En ouderwets? Niemand noemt Eddy Wally ongestraft ouderwets. Eddy gaat altijd met zijn tijd mee.

Eddy Online
Kijk voor de gein ook eens op de nieuwe en bijzonder verrassende website van de charmezanger met allerhande interessante informatie. Wist u bijvoorbeeld dat Eddy Wally eigenlijk gewoon Eduard van de Walle heet? En dat het gezin Van de Walle geen overbodige luxe kende? En dat geen enkele Belgische artiest zo’n uitgebreide garderobe heeft als Eddy Wally!

Onvoorstelbaar!

Onvoorstelbaar!
En lachen om Eddy? Ik dacht het niet! Eddy lacht om u!

  freek

  freek

  A Freek is a person that is to weird to be a freak. the term freek describes a person that has no problem being weird, and do not care what people think about them. I am a freek and I'm proud of it!

  12 thoughts on “RIP Eddy Wally: Een wereldster, maar zo gewoon gebleven

  1. EN WAAROM KOMPT ZE’NE VROUW NIET VOOR IN’T ARTIKEL, LAAT STAAN DE TERM: ‘CHARMEZANGER’ !!! /rams is boos

   Maar voor de rest hulde Freek !!!

   (Ik herhaal) CHARMEZANGER !!!!

  Comments are closed.